Hva slags mat skal du gi til Staffordshire Bull Terrier? Tips til fôr

Engelsk Staffordshire Bull Terrier har en veldig stor apetitt og er stort sett veldig interessert i hva du gjør inne på kjøkkenet. Om det hadde vært opp til hunden så hadde den nok spist hva som helst. Men, det er vel greit å holde seg til noe som er bra for dem.

artikkelen fortsetter under annonsen

Engelsk Staffordshire Bull Terrier er en matglad rase og spiser det meste om de får muligheten. Gjør research om hvordan du ønsker å fôre hunden din slik at den får en sunn og variert ernæring.

Mye på markedet.

Det finnes flere hundre tusen hunder som skal mettes hver dag i det norske land. Hundefôr er en milliardindustri og det stopper nok aldri opp. Med denne gode businessen så er det klar at det finnes MYE forskjellig fôr ute på markedet. Men det er ikke alt vi vil at våre firbeinte venner skal ha i seg. Norske hundeeiere blir mer og mer bevisst på hva vi skal for hundene våre med. Det finnes dessverre mange “useriøse” matprodusenter for med flotte etiketter på produktene sine med uthevet skrift på det positive. Men vær kritisk og snu posen og les hvor mye av de flotte vitaminene og mineralene posen faktisk inneholder.

Om det er en fôrtype du stiller deg litt kritisk til, kan det være greit å la være å gå til innkjøp av denne sorten. Sett deg inn i hvilken rase du har og hvilke behov den har i til protein og fett. Noen fôrtyper inneholder også store deler sukker, og andre ting hunden ikke har noe behov for.

Staffen legger på seg

Med så mye forskjellig fôr på markedet så er det ikke alltid like enkelt for alle å vite hva man skal gi hunden. Det er tross alt mange hundeeiere som har for eksempel har en familiehund, og ikke er like bevisst på alt dette. Det er ikke alltid enkelt å skille når dårlige hundefôr ofte kan være priset i likhet av et godt fôr, samt at det blir markedsført som et kvalitetsfôr. Men ofte så er det mye av innholdet sukker, og andre ting som ikke er heldig for hunden sitt fordøyelsessystem.

Skal du bytte for så bør du sette deg godt inn i innholdet og følge med hunden din. Om vekten går opp, og du følger instruksjoner iht. mengde og antall foringer pr. dag – er det mest trolig noe galt med foret.

artikkelen fortsetter under annonsen

Allergi

Staffordshire Bull Terrier er dessverre en utsatt rase når det kommer til allergi (og sykdom). Det er rett og slett mye enkelte Staffer ikke tåler, så her er det viktig å følge med på hvordan hunden reagerer ved et nylig fôrbytte. Slikking, kløe, kuler i huden kan være noen av flere symptomer ved at hunden reagerer på foret.

Råfôr eller tørrfôr?

Det er det store spørsmålet. Hunder er som ulver og er altetende, men majoriteten av kostholdet til en hund skal være kjøtt. En vegansk hund, er ikke en sunn hund! Proteiner og fett er viktig for at en hund skal kunne leve optimalt og være i aktivitet som en hund skal. Det finnes ingen fasit på om hunden skal fores med rått kjøtt eller i tørket form – men mange eiere av Staffordshire Bull Terrier sverger til råfôring da dette kan virke som en mer naturlig kost for en godt avlet ulv. Prosessert mat, som “tørrfôr” kan inneholde mindre næringsstoffer da det er varmebehandlet og miste mye i prosessen.

Om hunden skulle valgt – er det stor sannsynlighet at den ville valgt råfôring.

4 fôr som er vanlig blant Staffordshire Bull Terrier.

Vi er på ingen  måte ernæringsfysiologer. Men vi har tatt en sjekk på forskjellige Staffe-eiere på nettet, og hvilke fôr mange av dem sverger til. Gjør opp din egen mening på hva du ønsker å gi til din hund.

 

 • Vom og Hundemat.

  Vom er et norskprodusert fôr som benytter seg av norske råvarer. Dette er en veldig populær mat blant Staffordshire Bull Terrier. Det er rent og full av vitaminer og næringsstoffer. Dette er råfôr som ligger fryst, som tines opp før du mater hunden.

 • Provit / Frysetørket Vom

  Norskprodusert hundemat av norske råvarer. Næringsrikt og passer til de fleste hunder. De har mange varianter med en av favoritten blant Staffe-eiere er Provit Frysetørket Vom. Fordelen med dette foret er at den lagres i romtemperatur og ikke trenger fryser.

 • Orijen

  Orijen er en populær fôrprodusent med flere varianter. Mange sverger også til frysetørket råfôr her i Staffordshire Bull Terrier miljøet. Fôret blir produsert i Nord-Amerika, med fokus på branding og kvalitet. Fôret blir alltid laget av produsenten selv, med regionale råvarer.

 • Acana

  Et populært hundefôr. De er i følge deres nettsider en prisvinnende biologisk korrekt fôrprodusent. Foret blir produsert i Amerika og har fokus på regionale råvarer og har et stort sortiment.

artikkelen fortsetter under annonsen

Pris VS kvalitet

Det er som oftest slik at kvalitet koster. Og ja, det gjelder også for hundemat. Men et fôr som er 2-3 hundrelapper dyrere kan ofte være veldig mye bedre for hundens mentale og fysiske helse. En glad hund er det ikke enkelt å sette en prislapp på. Vi mener i Staffhund at hundens helse er en topp-prioritet og at billigfôret i dagligvarehyllene – skal få stå der.

Men du kan spare flere titalls tusen ved å bli bevisst på foret, ofte er den største forskjellen prisen.

Godt hundefor koster gjerne litt ekstra. Men ikke se deg blind på prisen! Det er ikke alltid det stemmer at det dyreste er best. Og etiketten er ofte bedre enn innholdet. Seriøse og flinke fôrprodusenter har også ofte en rettferdig pris.

Snakk med noen som har peiling!

Om du skulle være i tvil på hvilke ernæringsbehov hunden din har så ikke nøl med å ta kontakt med folk som har greie på det. Men vær også bevisst på at Staffordshire Bull Terrier kan individuelt reagere forskjellig på fôr. Så selv om det fungerer for en annen, så er det ikke gitt at det fungerer på din hund.

Om det er allergi som er mistanken kan du ha en dialog med veterinæren din, og sammen finne ut hvordan dere skal løse ernæringsbehovet til hunden.

Bli med på moroa! :)
Få varsler om hva som skjer i staff-verden rett inn i e-posten din. Du kan selvsagt melde deg av når som helst – og vi vil aldri sende spam-post. Klikk her for å lese personvern.