Staffordshire Bull Terrier – Tips til mental og fysisk trening

Staffordshire Bull Terrier er en veldig aktiv rase. Det kan noen ganger føles litt overveldende og komme hjem til dette duracell-dyret. Da er det av erfaring veldig lurt å gå ut en tur, å kaste litt tau, ball eller frisbee. Dette er en effektiv måte å få stimulert hunden litt, til du har tid til en skikkelig runde med hunden!

artikkelen fortsetter under annonsen

“Engelsk Staffordshire Bull Terrier er en aktiv hund. De trenger ca. 2 timer med aktiv og mental trening om dagen.”

Tips til trening av hunden:

Vi i Staffhund har tatt en liten sjekk om hva som er populære måter å trene hunden sin og ikke minst effektivt! Det å blande trening, med en god dose dressur er veldig effektivt. Bygg opp god kontakt med hunden ved hjelp av trening, belønninger og lek – da får du en kjempefin hund etterhvert.

Gå tur.

Dette er en fin måte for å komme seg ut i frisk luft på både for deg og hunden din. Gå en god tur tilpasset aktivitetsbehovet for hunden. Pass på at turen ikke blir for lang, spesielt om du har en ung hund. Har du en spreking og som er i en god alder kan du også jogge, eller sykle med hunden. Og er du trygg på at hunden din ikke stikker av, kan du slippe båndet og gjemme deg for hunden – å la den prøve å finne deg.

Legg også inn litt oppdragelse på turen, prøv å få hunden til å gå pent i bånd, stoppe når du sier ifra og å ikke dra i båndet.

Finn biten.

Noen ganger kan man lure på om Staffen ikke er vanntett. Det er ikke alltid enkelt å få med Staffen ut for å gjøre fra seg når det regner ute. Det er kanskje like greit? En fin aktivitet du kan gjøre innendørs er som vi kaller det hos oss “finn biten”. Da får vi hunden til å sitte rolig ett sted i huset, til vi sier at det er klart. I mellomtiden mens hunden venter, går vi rundt i huset og plasserer mat/godbiter i kriker og kroker. Når vi roper “FINN BITEN” så er det full fart, og nesen i gulvet. Dette er en veldig fin aktivitet som stimulerer hjernen til hunden – og noen runder med dette så blir hunden sliten. Når hunden begynner å få skikkelig teken på detta kan du gjerne oppgradere vanskelighetsgraden og prøve ute på plenen, skogen eller andre steder du har tilgjengelig.

Det kan bli litt for mye av det gode. Hjemme hos oss er Staffen fornøyd med alt som kan spises. Vi bruker derfor like så greit vanlig hundefor under denne aktiviteten, da det fort kan bli litt mye godbiter.

artikkelen fortsetter under annonsen

Flaske.

Dette er også i likhet med “Finn biten” en fin innendørsaktivitet. Ta en tomflaske og putt nedi mat eller godbiter. Her må hunden finne ut en måte for å få ut godbitene fra flasken.
Med en Staffordshire Bull Terrier kan den fort finne ut at det mest effektive måten er å ødelegge flasken. Men de koser seg – og det er det viktigste. Det kan være lurt å følge litt med om den først har funnet ut at dette er den beste måten, at den ikke spiser opp plastikken eller skjærer seg. En annen variant av dette kan være å legge en kjele, eller plastboks over en godbit. Da må hunden finne ut hvordan den skal komme til under denne.

Kasting.

Gå ut og kast favorittleken til hunden. Dette er en fin aktivitet som du kan gjøre hjemme, om du har en grei størrelse på plenen. Eller så kan du gjøre dette på et jorde eller en park.
Kast en leke og få hunden til å komme tilbake med den. Her kan du også lære den litt disiplin, ved å ikke løpe etter den morsomme leken før du sier det er greit. Med en Staffordshire Bull Terrier er det heller ikke gitt at den ønsker å levere leken. Med vår erfaring, kommer den tilbake med leken (Tauleke), men den vil prøve å dra og kampe i stedet for å gi den fra seg. Så her er “slipp” også en fin ting å terpe på.

Dette er grunnleggende trening for familiehunden som er enkel å få til i hverdagen. Det er å legge opp til trening og utfordringer for hunden hver dag. Om det blir hoppet over en sjelden gang går helt fint – hunden klarer seg fint med litt pause.

 

 

Agility og styrke

Dette kan virke vanskelig og litt “skremmende” for en nybakt hundeeier. Men de som driver med for eksempel agility får en helt spesiell kontakt med hundene sine, da både du og hunden samkjører kommunikasjonen deres i høy-hastighet.

Agility

Dette er en hundesport som er et samspill mellom hund og eier. Hunden skal i samarbeid med deg løse oppgaver, i høyt tempo. Dette er i hovedsak en sport med konkurranse, men er ikke noe i veien med å gjøre dette hjemme på plenen “just for fun”. Agility er at du skal føre hunden langs en bestemt løype, hvor den skal hoppe over hinder, balansere eller krype. Det finnes en rekke utfordringer som hunden skal løse i denne sporten. Om du ønsker å se på mulighetene innen denne sporten kan du finne en hundeklubb i nærheten av deg, og få tips og råd fra andre i lokalområde med samme interesse.

artikkelen fortsetter under annonsen

Styrketrening, trekk

Dette er en populær sport for eiere av sterke hunder, bl.a Staffordshire Bull Terrier.
Sporten innebærer at hunden skal dra/trekke gjenstander med tyngde (eks. bildekk) over en viss avstand. Dette er fin trening for hunden. Her er det viktig å begynne forsiktig, og øke (med god margin for hunden) sakte men sikkert til tyngre vekter. Ved feiltrening i denne sporten kan det gå utover hunden sin helse – det er derfor lurt å snakke med noen som driver med dette aktivt, og få så mye informasjon som mulig før du starter. I trekking er det også viktig å velge rett utstyr! Det finnes seler som er laget for dette, såkalt “Trekkseler”. Disse kan også på flere steder bli skreddersydd akkurat for din hund – noe som anbefales.

Vi i Staffhund er ikke sertifisert til å komme med spesifikke treningsplaner, ernæringsplaner eller andre ting som krever utdanning/dybde.

Bli med på moroa! :)
Få varsler om hva som skjer i staff-verden rett inn i e-posten din. Du kan selvsagt melde deg av når som helst – og vi vil aldri sende spam-post. Klikk her for å lese personvern.